9 Ascunse Beneficiile de a Manca Sanatos

Alimente nutritive pentru a îmbunătăți sănătatea și de a promova pierderea in greutate, dar beneficiile nu se opresc aici. Aici sunt 9 avantaje ascunse de alimentatie sanatoasa, care nu întotdeauna obține atenția pe care o merită.

Zâmbet sănătos

Când vine vorba de zâmbetul tău, de a beneficia de alimente sănătoase merge dincolo de consolidarea dintilor. Iaurtul contine microorganisme care pot ajuta în lupta cu bacteriile care cauzeaza respiratia urat mirositoare, placa, și boli gingivale. Bogate in fibre, fructe și legume, care necesită o mulțime de mestecat stimulează saliva cu antimicrobiene pentru a reduce, de asemenea, bacteriile din gura. Cercetători de la Harvard au constatat, de asemenea, că pește bogat în acizi grași omega-3 poate reduce ratele de boli ale gingiilor ca urmare a reducerii inflamatiei.

Mai putine riduri

Alimente cu conținut mare de apă, cum ar fi fructe și legume, hidrateaza pielea și păstrați-vă hidratat. De asemenea, ele contin antioxidanti pentru a proteja împotriva deteriorării celulare pentru un ten cu aspect întinerit. Omega-3 acizi grași se găsesc în pește, precum somonul, hrănesc pielea și poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor.

Mai puțin stres

Acizi grași Omega-3 protejează împotriva piroane în hormoni de stres, precum cortizolul. Vitamina C a fost demonstrat pentru a reduce aceste hormoni protejând în același timp sistemul imunitar. Magneziu, găsite în nuci și spanac, ajută pentru a ține stresul la un nivel controlabil. Ceaiul negru a fost demonstrat pentru a reduce cortizol după evenimente stresante făcându-l ușor pentru tine de a recupera.

Stomac plat

De sodiu, gaze, constipație, și excesul de aer (din cauza a manca prea repede) poate conduce la o burtă umflată. O dieta sanatoasa, care limitele de sodiu și de înaltă zahăr, băuturi carbogazoase promovează un stomac plat. Alimente bogate in fibre (cum ar fi fructe, legume, si cereale integrale) reduce constipație. Mai lent manca nu numai te face mai conștient de ceea ce se pune în gură, dar de asemenea, reduce excesul de aer inghiti care duce la balonare.

Îmbunătățirea starea de spirit

Alimente bogate in carbohidrati sunt asociate cu nivel crescut de serotonină, care este o substanta chimica din creier legate de îmbunătățirea starea de spirit. Glucide complexe, cum ar fi cereale integrale, sunt mai sanatoase alegeri pentru că ei vor, de asemenea, la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Alimente sanatoase care contin triptofan (cum ar fi turcia, iaurt și pește) sunt asociate cu îmbunătățirea starea de spirit, deoarece organismul transformă triptofanul în serotonină.

Mai putine pofte

Piroane și rapidă scade de zahăr din sânge poate duce la poftele alimentare nesanatoase. Complex de carbohidrati si proteine slabe ajuta la stabilizarea zahărului din sânge, pentru a preveni aceste schimbări rapide. Ca dieta ta devine echilibrat cu alimente nutritive, veți găsi că intensă pofta pentru alimente nesănătoase diminua în timp.

Creșterea cunoașterii

O alimentatie sanatoasa presupune educație. Veți învăța ce alimente sunt nutritive, cum pentru a selecta cele mai bune produse de calitate, și cum să-l pregătească. Ca să aflați mai multe despre o alimentatie sanatoasa si introducerea de noi alimente in dieta ta, cunoștințele dumneavoastră va crește. De-a lungul timpului, va fi mai pregătit să ia decizii în cunoștință de nutriție decizii.

Mai putin pretentios

Unul dintre sfaturi de top pentru a încuraja copiii să mănânce alimente sănătoase este de a oferi o varietate. Aceeași metodă funcționează pentru adulți. Nu te limita la două legume și atunci renunți atunci când te decizi că nu-ți plac. Încercați ingrediente noi în mod regulat și de a explora bucatarii etnice. Mai mult experiment cu o alimentatie sanatoasa, cu cât mai mare este dorința de a încerca lucruri noi.

Angajat mai bun

Alimente sanatoase stimula puterea creierului, iar acest lucru înseamnă creșterea productivității la birou. Verdeturi contin antioxidanti pentru a proteja celulele creierului de la daune provoacă declinul cognitiv. Omega-3 acizi grași sunt asociate cu îmbunătățirea de concentrare și vigilență mentală. Cel mai bine concentrarea și atitudinea, mai eficient va fi la locul de muncă.