Papiloamele sunt tumori care apar din țesuturile corpului care acoperă toate suprafețele corpului, de la piele la organele interne (țesut epitelial). Aceste tumori formează ramuri asemănătoare degetelor care se extind spre exterior. Papiloamele de pe piele se numesc negi și verucae.
Un papilom este o creștere cam ca o negi. Acestea pot crește în interiorul canalelor sânului, adesea aproape de mamelon. De obicei, papiloamele ductale au dimensiuni tipuri de papiloame cuprinse între 1 și 2 cm. Uneori pot fi duble, aproximativ 4 cm. Adesea există un singur papilom care poate fi îndepărtat cu ușurință. Uneori sunt multe dintre ele. În aceste cazuri, întreaga zonă care conține papiloamele poate fi îndepărtată.
Un test Papanicolau, uneori numit frotiu Papanicolau, găsește celule anormale pe colul uterin cauzate de HPV — dar nu testează direct HPV. Dacă un test Papanicolau găsește celule anormale pe colul uterin, le puteți monitoriza, astfel încât să nu se transforme în ceva mai grav.
Tipuri de papilomavirus uman
HPV nu provoacă întotdeauna simptome și mulți oameni cu virusul nu știu că îl au. Mai mult de 90% din toate noile infecții cu HPV dispar sau devin nedetectabile în decurs de doi ani, chiar și fără tratament. Cu toate acestea, unele infecții cu HPV pot rămâne în organism și pot duce la complicații, inclusiv verucile genitale.
Aceste veruci pot fi mici sau mari, plate sau ridicate; ele pot apărea singure sau într-un grup și pot fi în formă de conopidă.
HPV trăiește în celule subțiri, plate numite celule epiteliale. Acestea se găsesc pe suprafața pielii. De asemenea, se găsesc pe suprafața vaginului, anusului, vulvei, colului uterin și capului penisului. Ele sunt, de asemenea, găsite în interiorul gurii și gâtului.
Aproximativ 60 din cele 100 de tipuri de HPV provoacă negi pe zone precum mâinile sau picioarele. Ceilalți 40 intră în corp în timpul contactului sexual. Acestea sunt atrase de membranele mucoase ale corpului, cum ar fi straturile umede din jurul anusului și organelor genitale.
În multe cazuri, HPV nu provoacă simptome. Când apar, cel mai frecvent simptom este negii din zona genitală. Semnele de infecție pot apărea săptămâni, luni sau chiar ani după ce persoana a fost infectată cu virusul.
Papilomavirus Uman Cu Risc Scăzut
Tipurile de virus cu risc scăzut sau non-oncogene provoacă rareori leziuni precanceroase, deși pot provoca în continuare modificări celulare.
Dacă anumite tipuri de HPV cu risc scăzut rămân în organism, acestea pot provoca veruci genitale. Acestea sunt creșteri benigne care se pot dezvolta în jurul organelor genitale, inghinale și anus. Tipurile HPV 6 și 11 sunt cele mai frecvente cauze ale verucilor genitale, provocând împreună în jurul cazurilor.
Unele riscuri scăzute pot provoca, de asemenea, creșterea verucilor în gură și gât. Această afecțiune se numește papilomatoză respiratorie recurentă și este mai frecventă la copii decât la adulți. „Papilloma „este un alt nume pentru” wart.”
Aceste creșteri sunt adesea benigne, dar pot provoca obstrucție severă a căilor respiratorii și complicații. În cazuri extrem de rare, aceste veruci devin canceroase.
Papilomavirus Uman Cu Risc Ridicat
Acest lucru înseamnă că acestea sunt „risc ridicat.”Când un tip de HPV cu risc ridicat infectează celulele, schimbă modul în care acestea comunică între ele. De asemenea, determină înmulțirea celulelor. De obicei, sistemul imunitar devine conștient de aceste celule și le reglează.
Cu toate acestea, dacă aceste celule anormale rămân, ele pot continua să se schimbe și să devină precanceroase.
HPV infectează celulele scuamoase subțiri, plate, care acoperă suprafața interioară a unor organe. Din acest motiv, cele mai multe legate de HPV sunt numite carcinoame cu celule scuamoase.
Virusul poate provoca, de asemenea, în celulele glandulare ale colului uterin, iar acest lucru se numește adenocarcinom.
Dacă apar simptome, acestea includ în mod obișnuit:
- sângerări vaginale anormale
- descărcare anormală din vagin, cu miros puternic sau care conține sânge
- durere în timpul sexului
- durere pelvină
HPV cu risc ridicat poate afecta, de asemenea, celulele din alte zone, iar acest lucru se poate dezvolta și în.
- anal – poate provoca sângerări anale, durere, mâncărime sau descărcare sau modificări ale obiceiurilor intestinale (caca).
- penis – ar putea prezenta simptome cum ar fi modificări ale culorii sau grosimii pielii penisului sau o durere dureroasă ar putea apărea pe penis.
- vulval – ar putea prezenta simptome cum ar fi modificări ale culorii/grosimii pielii vulvei. Poate exista durere cronică, mâncărime sau poate exista o forfotă.